tiistai 7. huhtikuuta 2015

Pullantuoksuinen Facebook



Pullantuoksuinen Facebook


Irvistän aina Facebookin arvostelijoille. Pääsiäisen aikaankin aina jännityksellä odotin aamua, että pääsen näkemään laatuisan Fb-kaverijoukkioni uudet päivitykset.

Voi miten ihania pääsiäiskattauksia, lumiukkoja, lapsia, koiria lumessa, kissoja katolla, hauskoja perhetapahtuma -videoita, YouTube-pätkiä kissoista, koirista, lapsista, ruoanlaitosta, leipomisesta; elämänohjeita, joilla pärjään tämän vuoden. Omia täriseviä videoita. Voi tätä Facebook-onnen päivää!

Saan ihastella Jaanan ( nimet muutettu ) varpaan kynsiä parvekkeen kaiteella, varpaineen, ikkunankattauksia, uutta taulua, kirjaa, jonka on viimeksi lukenut. Tiedän tarkalleen, mitä Armi syö ravintolassa, koska hän filmaa annoksensa taitavasti kuin paraskin ammattivalokuvaaja. Armin kanssa matkustan ympäri maailmaa, kulttuurikohteisiin ja museoihin, minun ei tosin tarvitse lentää ( inhoan lentämistä ) , koska Armin lomakuvat ovat täydellisiä.

Ihastelen Jaakon Lapin historian tuntemusta. Hän tuntee Lapin kaikki paikannimet, on käynyt kaikissa niissä ja tuntee kaikki Lapin ihmiset nimeltä ja on sinut heidän kanssaan. Pentin perheonnea seuratessa hiukset nousevat pystyyn. Kunpa tuollaista täydellisyyttä voisin kokea minäkin. Kaikki ovat parisuhteissaan niin rakastuneita, että melkein katkeruus valtaa yksinäisen mieleni. Parisuhteet ovat täysin avoimia, rehellisiä ja yhteisten kapakkareissujen selfieissä on aina kaksi rakastunutta, toisiaan palvovaa naamaa.

Kun olen maassa ja masentunut, Fb-ystävät tukevat minua ja nostavat minut ylös. Saan paljon lohtupostia ja osa tulee huolestuneena jopa käymään tarjouskahvipaketin kanssa. Muutama tosin polkee minua vain syvemmälle kuraan, mutta he eivät olekaan todellisia ystäviäni. En tiedä, miksi he ovat mukana. Ehkä siksi, että ystävämäärän lukuni olisi suurempi.

Itsetuntoni nousee, kun päivitykseni saa tykkäyksiä. Fb-yhdessäolo on täydellistä, aina on joku paikalla kyttää...odottamassa minua ja päivityksiäni ja kiirehdin itsekin tykkäämään kaikkien ihan kaikista ihanista päivityksistä. Parempaa yhdessäoloa kuin baarissa. Aitoa ja vilpitöntä. Rehellistä. Avointa.

Parasta mitä voi tehdä yksin kotona ilman housuja jalassa.